Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

РИСК ОТ НАВОДНЕНИЯ

Много райони в страната са пред риск да бъдат наводнени. Половин България може да бъде залята в края на седмицата, предупредиха от Министерството на околната среда и водите. За периода четвъртък - събота реките Искър, Янтра, Огоста, Осъм, Лом и Русенски Лом ще покачат значително нивата си, показват данни на Европейска система за предупреждение на наводнения за водосборите на реките Дунав и Марица.
Най-сериозно покачване ще има на водите Искър и Янтра, а Огоста ще достигне критичния си праг, предупреждават от екоминистерството. От ведомството вече са изпратили информация до всички застрашени общини и Гражданска защита. Тяхната задача ще е да следят непрекъснато нивото на реките и да бъдат в готовност за изграждане на изкуствени диги. "Вследствие на интензивни валежи или контролирано изпускане на язовири на отделни места са възможни по-сериозни повишения на нивата на реките", обясниха от ведомството.

КРОСС
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM