Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"ДРАКУЛА СРЕЩУ НАРОДИТЕ"

Френският журналист Патрик Льо Ярик, директор на "Юманите" и на "Юманите-Диманш", евродепутат, заместник-председател на Конфедеративната група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица в Европейския парламент издаде книгата "Дракула срещу народите". В нея той разказва в каква секретност се водят "преговори" между Европейската комисия и правителствата. Заглавието, макар и застрашително, показва характера на проекта за голям трансатлантически пазар, по който северноамериканските и европейските ръководители работят в пълна непрозрачност. Ето защо авторът приканва читателите си, гражданите, да искат преразглеждане на предоставяните им текстове. Той смята, че по споразумението основния дебат не е между хората, представляващи интересите на европейските граждани, а е между лобисти - защитници на интересите на големите капитали и монополите. "Ние трябва да защитим хората- пише Патрик Льо Ярик,- трябва да защитим малкия и средния бизнес и да не позволим отново големите корпорации да погълнат малките и средните предприятия и да се унищожи икономиката на съюза." Европейската комисия и правителствата крият този текст от обществото.
В "Дракула срещу народите" Патрик Льо Ярик показва как европейските и американските ръководители се опитват да въведат система, пагубна за демокрацията, за суверенитета на държавите, за правото на качествени храни, здравеопазване, съхранена околна среда и заетост. Авторът разкрива историята и причините за създаването на проект. Той доказва, че, целите и съдържанието на този проект противоречат на демокрацията и суверенитета на народите, на социалните и човешките права, на здравеопазването и околната среда..
Мандатът за преговори, който си е дала Комисията в Брюксел, носи гриф "Ограничено разпространение в ЕС" и все още не е публикуван официално. Текстът може да бъде прочетен само в тази книга. Авторът пледира за откритост, но и за мобилизация на народите, за да бъде спрян проектът "Дракула". Според него стремежа към голям трансатлантически пазар не е признак на сила на големите капиталистическите държави, а точно обратно!
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM