Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАПОЧНА ОСНОВНИЯ РЕМОНТ
НА УЛИЦИТЕ ВЪВ ВРАЦА

Започна основния ремонт на улиците в централната част на Враца - това съобщи кметът на общината инж. Николай Иванов. За изпълнението му е подписан договор с фирмата "Пътинженеринг - М" АД на стойност 4 250 000 лв. без ДДС. "Успяхме навреме да стартираме тази важна задача, за която всички заедно работим от доста време" - допълни кметът.

Ремонтните дейности ще протекат на три етапа.
В първия етап, който започва днес, се предвижда цялостно преасфалтиране на бул. "Демокрация" в участъка от площад "Св. Софроний Врачански" до ул. "Екзарх Йосиф". Ще бъдат подменени изцяло тротоарите, бордюрите и ще се положи два пласта асфалт върху цялото улично платно. Следващите етапи предвиждат основен ремонт на останалата част от бул. "Демокрация" до ул. "Спортна".
От днес започва и преасфалтирането на бул. "2 юни", като в първия етап ще бъде преасфалтиран изцяло участъкът от разклона за Е-79 до светофара на бензиностанция "ОМV" (кръстовището с ул. "Кръстьо Бързаков"). Предвидена е подмяна на бордюрите и цялостно преасфалтиране на уличното платно. В следващите етапи ще се направи цялостен основен ремонт на останалата част от булеварда до църквата "Св. Николай".
Първият етап от основните ремонти на улиците в града включва и цялостно преасфалтиране на ул. "Екзарх Йосиф" от бул. "Демокрация" до бул. "2 юни". Ремонтът там ще стартира след довършване на започнали строителни работи, свързани с изпълнение на интегрирания проект за воден цикъл на Враца.
Във втория етап се предвижда, освен ремонтът на изброените улици и цялостно преасфалтиране на ул. "Ген. Леонов", а в третия - цялостно асфалтиране на площад "Св. Софроний Врачански". Третият етап ще се изпълни при наличието на средства за него. "Уверени сме, че благодарение на сравнително ниските цени, достигнати по процедурата, площадът ще бъде преасфалтиран изцяло. Разбира се, след като там бъдат направени две безизкопни преминавания под настилката в изпълнение на проекта за водния цикъл" - коментира инж. Николай Иванов.
Вторият лот в обществената поръчка за ремонт на улиците във Враца се отнася до ремонта в жилищните комплекси "Дъбника" и "Металург". По него има обжалвания за избора на изпълнител и се очаква решението на КЗК..


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM