Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

На 14 юни АЕЦ "Козлодуй" проведе Ден на отворени врати. В съботния ден българската атомна централа посрещна 635 души от цялата страна: София, Варна, Враца, Добрич, Габрово, Сливен, Монтана, Павликени, Оряхово и много други. Посетителите бяха от всички възрасти - най-малкият бе само на 1 година и 5 месеца, а най-възрастният - на 92 години.
В програмата на проявата бяха включени посещения на командна и машинна зала на 5 и 6 блок, където експерти от атомната централа представиха технологията за електропроизводство от АЕЦ. През целия ден в мобилната лаборатория за радиоекологичен мониторинг на АЕЦ "Козлодуй" желаещите можеха да наблюдават измерване на радиационни параметри на околната среда в реално време. Стотици любопитни погледи събраха и пожарникарите, които показаха как се гаси огън със съвременна техника. Най-смелите се качиха и на внушителната 52-метрова пожарникарска стълба, разположена пред Информационния център. От нея те имаха възможност "от птичи поглед" да видят цялата промишлена площадка и да добият представа за мащаба на най-голямото предприятие в енергетиката на България. В Деня на отворени врати гостите получиха и различни информационни материали за ядрената енергетика и за дейността на нашата атомна електроцентрала..


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM