Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДЕТСКИ ПАНАИР ДВА ДНИ ГОСТУВА ВЪВ ВРАЦА

      
      
      
      

Стотици деца се събраха на централния градски площад във Враца. Поводът е провеждащият се за втора поредна година в града детски панаир. Над 40 творчески ателиета с безплатни забавления за малчуганите отвориха врати на площад "Христо Ботев" и в двора на Етнографско-възрожденския комплекс. Най-дълга бе опашката пред ателието за макиаж, където всеки от малчуганите, с помощта на млади художници и безвредни бои, се превръщаше в любимия си приказен герой. На голям интерес се радваха също ателиетата за изработването на цветя и пеперуди чрез пластене на вълна, щандът за направата на конструкции от дървени шишчета, за рисуване върху вода и върху стъкло, а също ателието за рисуване с отпечатъци. Много емоции предизвика боят с дървени мечове и възможността да се качиш и да разгледаш от близо истински пожарен автомобил. Нови приятели спечелиха старите български занаяти тъкане на стан и изработка на глинени съдове. Игри и забавления има за всеки вкус и възраст. Празникът ще продължи и утре през целия ден.
Детския панаир е част съвместна инициатива на Община Враца, фондация "Изиарт" и фондация "Америка за България". Панаирът е част от Програмата за патриотично възпитание на Община Враца. В него участват също Младежкият дом, Младежки български червен кръст, Център за работа, Мемориален комплекс "Ботев път", Регионален исторически музей, Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца. Сред официалните гости на панаира бе зам.-кметът Красимир Богданов.

Даниела Хитова
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM