Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

10 ТАЙНИ ЗА ПЕРФЕКТНО ЗДРАВЕ
НА МОНАХЪТ-ВОИН ОТ ШАОЛИН ШИФУ ЯН ЛЕЙ

Какво искаме за своите близки и приятели на първо място? Коя е най-важната част от нашия живот? Най-вероятно вече се досещате че верният отговор е здравето. Повечето от нас винаги казват, че здравето е най-важно, но колко живеем наистина с това убеждение? В следващите редове ще ви представим откъс от съветите на един истински монах от Шаолин. Това разбира се няма да бъдат напътствия за шаолински бойци, а напротив - насочени са към обикновени хора като нас. Те ще ни покажат как бихме могли да останем колкото се може по-дълго здрави и енергични.
Чудите се кой е този монах? Името му е Шифу Ян Лей, велик майстор на бойните изкуства, а това са неговите препоръки за добро здраве и благоденствие:

1. Не мислете прекалено много. Размислите отнемат доста енергия и ви състаряват.
2. Не говорете прекалено много. Хората или действа или говорят. По-добре да сте един от тези, които действат.
3. Разделете работата си на части от по 30 минути и правете между тях почивка от 10. Дългата концентрация на зрението върху едно и също вреди на очите и вътрешните органи.
4. Когато сте щастливи трябва да контролирате чувствата си. Загубата на контрол над тях ще намали енергията ви в белите дробове.
5. Не преживявайте тежко нещата и не се ядосвайте прекалено много. Това вреди на вашия черен дроб и черва.
6. Не преяждайте. Винаги се старайте, преди да станете от масата да оставате леко чувство на глад. Преяждането вреди на далака и останалите органи.
7. Не бързайте. Винаги помнете израза "Бавно пътуваш - но надалеч ще стигнеш"
8. Ако извършвате само физическо натоварване и не отделяте време за отпускане и релаксация, то вие ще станете раздразнителен и ще изразходвате енергията на Ин нарушавайки баланса Ин и Ян.
9. Ако не спортувате, а само отделяте внимание на покоя, медитацията и Цигун, то ще загубите енергията и баланса с Ян.
10. Кунг-Фу ни дава всичко. Целта на нашето обучение е да балансираме Ин и Ян. Колко време ще ни отнеме не е важно. Важно е да разберете това, от което се нуждае тялото Ви.
Някой от тези съвети не е лесно да приложим в нашето ежедневие.
Например занятията с Кунг фу не само у нас, но в повечето по-развити страни отдавна са се превърнали в бледо подобие на бойни изкуства, а за енергията скрита в белите дробове - в най-добрия случай може да чуете от 1 човек на хиляда.
Но ако твърдо сте решили да се заемете със здравето си - нищо не бива да Ви спре, а най-подходящото време да започнете е точно сега.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM