Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

15 000 ЛЕВА ПОВЕЧЕ
ЗА "МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ"

Общинските съветници гласуваха с 15 000 лева повече за финансиране на класираните проектни предложения по Проект "Малки граждански инициативи 2012". Общата сума е 75 532,52 лв.
Увеличеният бюджет отговаря и на увеличения интерес от страна на гражданите на Враца към инициативата. Постъпилите проектни предложения през 2012 г. са 63. За сравнение през предходната 2011 г. бяха подадени 47, утвърдени от Общинския съвет бяха 33 проекта, а предоставените от Община Враца средства бяха 124 761,30 лв.
38% от всички класирани проектни предложения са в кварталите и селата на Община Враца - Згориград, Горно Пещене, Паволче, Мраморен, Тишевица, Власатица, Бели извор, Върбица, Девене и кв.Кулата. Шест са спечелените проекти, подадени от инициативни комитети или управителни съвети на етажна собственост в ж.к. "Дъбника", два в ж.к. "Младост" и осем в централна градска част.
Най-висока оценка от 93.4 точки е получил проект на граждани от с. Згориград - "Обществените места на Згориград - модел за екология и естетика", на стойност 3 000 лв. Следват го "Малък оазис в сивия квартал" в ж.к. "Дъбника" с 92.6 точки и "Споделена отговорност към общата собственост" на ул. "Генерал Леонов" във Враца с 90.2 точки. Най-много по брой са желаещите да изградят детски площадки на територията на общината - почти половината от предложенията, следват ги местата за отдих и облагородяване на междублокови пространства. И тази година има интересни и оригинални предложения на граждани - изграждане на слънчев часовник във Враца, мини футболно игрище в с. Горно Пещене и фитнес на открито за с. Паволче.
"Малки граждански инициативи" е проект на Общински съвет - Враца, който се изпълнява за 7-ма година. По него се отпускат средства в размер до 3 000 лв. на проект на инициативни комитети и управителни съвети на етажната собственост, които искат да облагородят градската среда. Средствата са за материалите, необходими за изпълнението на проектите, а трудът е доброволен.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM