Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА "БОТЕВИ ДНИ 2014"

За втора година, след като отминат второюнските тържества във Враца, две комисии се събират, за да отчетат проведените чествания. В един и същи ден се проведоха заседания на техническата комисия за празниците и на Ботевския организационен комитет. Кметът инж. Николай Иванов отчете, че "Ботеви дни 2014" са били на по-високо ниво от тези през миналата година и благодари на техническата комисия и на членовете на Ботевския организационен комитет за свършената работа. Думи на благодарност бяха отправени и към националната гвардия и служители на РУ "Полиция" за съдействието, както и към актьорите от Национално дружество "Традиция", направили възстановката на последния бой на ботевата чета. Участниците в ботевския комитет се присъединиха към становището на кмета и си пожелаха следващите чествания да бъдат на още по-добро ниво. Отчетено бе, че програмата, в която тази година бяха включени над 35 събития, е била по-богата и разнообразна.
Ръководителят на похода "Козлодуй - Околчица" Георги Петков каза, че по време на 120-километровия преход не е имало никакви проблеми, а врачанската група е била най-голяма и е завоювала престижните места във всички проведени състезания. Това, от което има нужда Ботевият път, е цялостна реконструция - категоричен бе кметът. Той предложи до края на октомври да бъде изготвена количествено-стойностна сметка за необходимите средства, с които да се извършат строително-ремонтните дейности, където се налага, като се направи оглед на мястото, за да се прецени също с какво още може да се подобри алеята.

По-голямо е било участието на деца от Враца и региона тази година в Националния конкурс-рецитал за изпълнение на Ботева поезия и проза, отчете Ваня Иванова - директор на Младежкия дом. Рекорден за последните 10 години е бил и общият брой на участните в конкурса, в който са се включили 85 индивидуални изпълнители и пет групови рецитала. Ласкави отзиви имаше също за проведената национална среща на детските и младежки парламенти, състояла се в рамките на Ботевите дни. Приветствана бе идеята на кмета грамоти и плакети да получават всички номирани за почетен гражданин и наградите на Враца. Противоречиви емоции е предизвикал тържественият концерт за 1 юни. Членовете на Ботевския организационен комитет изказаха своите "за" и "против" спектакъла. Единно бе становището, че комитетът по организирането на второюнските тържества трябва да излезе с решение какъв точно да бъде форматът на концерта - в памет на Ботев или по повод празника на Враца. Предложено бе също още в началото на следващата година да се обяви конкурс за избор на режисьор и художествена идея за следващия концерт.

Даниела Хитова
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM