Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Влад Ривлин

РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ - ИСТОРИЧЕСКИ АСОЦИАЦИИ

"РФ официално уведоми ПАСЕ за временно прекратяване на сътрудничеството" - съобщи сайтът на информационната агенция Ria.ru . По такъв начин Русия дава на Европа да разбере, и преди всичко - на Берлин, първо, колко далече е готова да отиде РФ в конфронтацията си със Запада, а да отиде Русия е готова много далече. За да извие врата на европейската икономика, за Русия е достатъчно да прекрати доставката на газ в Европа.
При това Русия не губи нищо: руският газ, както и всичко останало, с което е богата Русия, ще бъде купуван от Китай, Индия, а за Северна Корея е достатъчно да бъде подхранена с въглеводород, за да лети пух от южнокрейците и техните покровители чак до Япония.
И второ, което е по-важно. Русия с това уведомяване поставя Евросъюза, начело с Германия, пред избор - на европейците им предстои да се определят: с кого ще бъдат в днешното протипоставяне - със САЩ или с Русия.
По нещо сегашната ситуация прилича на онази, предшествала Първата световна война.
Тогава пред Русия стоял въпросът за нейните съюзници, по-точно за нейния последен цар.
Царят се ръководил в избора си не от интересите на Русия, а от дълговите задължения, натрапени на Руската империя от нейните едновременно благодетели-съюзници-кредитори: англичани, французи, белгийци.
Съюзниците на Русия - страните от Антантантата, безмилостно и безсъвестно използвали Русия като щит и отвличаща маневра във войната с Германия, без да предполагат тогава какви последствия ще има това безсрамие по-нататък за целия свят.
Днес ситуацията е сходна, но този път изборът е на Берлин. Русия вече се е определила в избора си.
От избора на Германия зависи днес изборът не само на Европа, но и бъдещето на целия свят. И разбира се, бъдещето на самата Германия.
Русия ще издържи това противопоставяне. Но Германия, преживяла две световни войни и най-опасните авантюристи на власт, трети път може и да не оцелее, независимо какви форми ще вземе сегашното противопоставяне на великите държави: локални войни, финансови сражения или нещо много по-страшно.
От избора на Европа, начело с Германия, до голяма степен зависи и бъдещето на света.

("Литературен свят")

.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM