Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"Уолстрийт джърнъл":

ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ СЛЕД СЕРИЯ
ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ГРЕШКИ

Изпадналото в криза на доверието коалиционно правителство в България се съгласи на предсрочни парламентарни избори повече от две години преди законно установения срок, за да възстанови реда на политическата сцена на страната, коментира "Уолстрийт джърнъл".
В статията под заглавие "България ще гласува две години предсрочно, след като управляващата коалиция отстъпи под натиска" авторът Шон Карни коментира, че през последната година е имало серия от политически грешки и това увеличи натиска над ръководеното от социалистите правителство.
Изданието посочва, че предсрочните избори в България се приветстват от опозицията и граждански сдружения.
Някои от тях призовават водещите опозиционни партии да се обединят в следващия парламент за разкриване на цялостната документация и договори, свързани с проекта "Южен поток", както и за по-подробна проверка на имотните декларации на служителите на изборни длъжности.
През тази седмица Европейската комисия стартира срещу София процедура за нарушаване на европейските правила заради подкрепата от правителството на оспорвания газопровод "Южен поток", поддържан от Русия. На 13 юни в София се очаква делегация от Брюксел, която да обсъди въпроса, съобщи по-рано министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Цитира се и посланикът на САЩ в България Марси Рийс, която през седмицата пред българска медия заяви, че е "дълбока загрижена" от плановете на българското правителство части от "Южен поток" да се изграждат от "Стройтрансгаз".
В компанията мажоритарен собственик е руският бизнесмен и милиардер Генадий Тимченко, който е включен в американския списък със санкции.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM