Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ПОСЕТИ ГР. ГОЛС

Делегация от Враца, която включва зам.-кмета Красимир Богданов, заместник председателя на общинския съвет Валери Стаменов и Емил Пеняшки - член на съвета по култура, посети гр. Голс, Австрия. Посещението се състоя в дните след 2 юни и поводът бе поклонение пред паметника на Христо Ботев. Паметникът е изграден през 1999 г. по идея на покойния проф. Ник Тиц и се издига в парка на "Юнеско" край австрийския град.

В поклонението се включиха също посланикът на България в Австрия Елена Шекерлетова, кметът на гр. Голс Ханс Шрамел и проф. Мими Дичева - председател на българската културно-просветна организация "Кирил и Методий".

Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на Войводата. Делегацията от Враца присъства на тържествен концерт-спектакъл, посветен на Христо Ботев и състоял се в българския културно-информационен център "Витгенщайн" във Виена.

От името на кмета на община Враца Центърът получи портрет на Христо Ботев.

Заместник кметът Красимир Богданов и кметът Ханс Шрамел обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество в сферата на бизнеса, културата, спорта и туризма. Кметът прие поканата за посещение в град Враца. 

 

.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM