Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

VI РЕГИОНАЛЕН ФОКЛОРЕН СЪБОР
"ПРЪСКИ ОТ ИЗВОРА" И КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ
"ВКУСНА БЪЛГАРИЯ'

6 ЮНИ 2014 Г.
ПОД ЕГИДАТА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ВРАЦА

Организатори на събитието са Община Враца, Регионален инспекторат по образованието - Враца, Младежки дом - Враца и Център за работа с деца - Враца.
Целта на фолклорния събор е да се даде шанс за изява на най - добрите детски и младежки постижения в областта на българския фолклор /песни, танци, инструментални изпълнения, сценично представяне на обреди и обичаи/.
В шестото издание на Събора ще участват над 300 деца и младежи от селата Софрониево, Бутан, Селановци, Зверино, Крушовица и градовете Козлодуй, Берковица, Враца.
Община Враца подновява провеждането на кулинарния фестивал "Вкусна България", чието първо издание стартира през 2008 година. Майстори готвачи, представители на читалищата от селата Згориград, Паволче, Челопек и Оходен ще представят кулинарна изложба с ястия и специалитети от местната и регионална традиционна кухня. Със селектирани вина ще се представи и винарската изба "Шато - Типченица"
Организаторите предлагат и различни работилници за изработване на грънчарски съдове, цветни букети, ръчна изработка на сувенири и различни изделия дело на Дома на творчеството "Дух и материя", "Цвети с приказни букети" и майстори от село Паволче.
За участниците във фолклорния фестивал са предвидени специални грамоти, както и материални награди за читалищата от селата участници.
Официалното откриване на VI Фолклорен събор "Пръски от извора" и кулинарен фестивал "Вкусна България" е в 11:00 ч. в градинката пред "Сувенирна палата" - Враца.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM