Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПАРКОВЕ - КАКВИТО ТРЯБВА
И КАКВИТО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ!

Показваме по седем снимки от едни и същи паркови места - в два различни града, единият от които нашият. По големина парковете са почти еднакви.
Дървета, тревни площи, алеи, скамейки за почиващите, спортни уреди.

      

Само че на едното място поддръжката е каквато трябва да бъде - косят така, че тревата не става по-голяма от два-три сантиметра, садят цветя, поддържат цветните площи, както и алеите, дърветата.

      

У нас, в парка на стадиона - от пролетта насам не е косено, с изключение на онези по пет-шест разкрача, които роми-каруцари уж скрито, но всъщност явно косят трева за конете. И толкоз… Зимата, в студените вечери, бяха изрязани част от дърветата - за огрев, други обгорени при свалянето на телове от гумите на коли. Живеещите около парка го "дооформят" със строителни и битови отпадъци. Коне пасат където ги вържат стопаните . Кучетата също имат своето място. Само за хората е притеснително и… неуютно.
Защо фирмите, които печелят редовно конкурси, защо видимо забогателите в последните години наши съграждани, защо Ротарианците не отвориха кесиите и не закупиха стотина родедендрони, или розови храсти, или… Защо тези, които стопанисват парка не закупиха една косачка и не поддържат в нужния вид зелените площи?
Този въпрос го задаваме вече пет години. Отговор няма.
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM