Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

АЛЕКСАНДЪР СИМОВ:

"ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ
КЪМ СОЦИАЛНИТЕ СИ КОРЕНИ"

На 23 май 2014 г./петък/ от 10.00 часа в кафе-клуба на БСП-Враца се проведе пресконференция на Александър Симов - кандидат за евродепутат от "Коалиция за България" под №8 в листата .

Александър Тихомиров Симов е роден 1977 г. в Стара Загора. Завършва журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет.
Работил e като журналист във вестниците "Стандарт", "Пловдивски труд", "Земя". От 2004 година работи във вестник "Дума", а в момента е шеф на отдел "Вътрешна информация".
Активен блогър. Секретар на Оперативното бюро на МО на БСП с ресор "Медийна политика".

"Мисля, че БСП проведе една наистина европейска кампания, изцяло позитивна. Целта на нашата кампания беше да се срещнем очи в очи с хората, да чуем техните проблеми, да усетим техните болки, да видим от какво се нуждаят българите и да предложим адекватно решение на всеки един поставен проблем. Смятам, че това е истинския вариант на правене на политика в България. Не да разсъждаваме за някакви идеализирани българи, за някакви призраци, а да видим реалните хора, да се запознаем с тях и въз основа на всички разговори да определим нашите приоритети. Точно в този смисъл мога да кажа, че БСП направи една кампания на идеи. Една кампания на това, да очертаем една европейска визия за това в каква страна искаме да живеем и какво ще решим оттук нататък."

"…Мога да обобщя темите от които основно се интересуват хората. На първо място хората се интересуват от социалната политика. Това винаги е тема номер едно. Има едно леко заблуждение. Ако четеш софийските медии, можеш да останеш със заблуждението, че кабинетът на Орешарски и сегашното управление едва ли не нямат никаква социална база. Това е абсолютна лъжа, абсолютна интрига. Защото в момента в който минеш зад табелата с надпис София, започваш да срещаш хора, които не само се интересуват от социалната политика, какво можеш да направиш за тях, но са и склонни да дадат своя кредит на доверие към настоящото управление, защото са видели промяна на отношението. За първи път след четири години, хората виждат, че се прави нещо реално за подобряване на доходите, за подобряване на социалната среда, прави се опит да се отстрани това, което ГЕРБ остави в наследство. В този смисъл има едно общо усещане, че хората в България очакват още стъпки в областта на социалната политика, хората очакват едни радикални леви реформи."
Следващата тема, която се дискутира на срещите с хората, според Александър Симов е реиндустриализацията. В това отношение Враца е пример, защото ще се съживи "Химко", ще се възстанови военното поделение, и хората от другите краища на България искат да знаят, кога това ще се случи и при тях.
Една от темите, които се обсъжда е и в каква Европа искаме да живеем. "Даже и европейците осъзнават, че децата им вероятно ще живеят по-зле от тях. Затова не трябва да се избира партията на статуквото ЕНП. Когато се постави избор между хората и банките, ЕНП избра банките, заяви Симов. Европа трябва да се върне към социалните си корени."


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM