Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НАШЕНЦИ В "НИШАВСКИ ХОРОВОД"

Народно читалище "Фар 1930" с. Паволче за първа година участва в МФФ "Нишавски хоровод" гр. Драгоман. Женската певческа група "Балкански славеи", с ръководител Кръстю Стефанов, представи песнита "Мома Тодоро" и "Ой чобан, чобан", а танцовия състав "Балкански извор", с ръководител Гена Филипова, изпълни танците "Ръченица" и "Чичовата". Двата състава получиха грамота и медал.
Началото на Международният фолклорен фестивал"Нишавски хоровод" е положено от НЧ " Драгоман" и Център за култура - гр. Димитровград /Сърбия/ през 2001 г. Фестивалът се провежда традиционно в навечерието на 24-ти май. Неговата основна цел е да популяризира фолклора на населението, обитаващо поречието на р. Нишава и да достигне колкото може повече сближаване, сътрудничество и взаимодействие между народите.

"Нишавски хоровод" е международен фестивал на фолклорни и музикални групи, който се провежда в два града: Димитровград (Сърбия) и Драгоман (България). Фестивалът продължава шест дни, а публиката има възможност да се наслаждава на редица ансамбли от Сърбия и България, както и да следи театрални представления от двата града, етноизложба, етнопърформанс, етнопопконцерт и т.н. В рамките на фестивала ще пеят и танцуват над 1000 изпълнители на народни песни, танци, музика и словесен фолклор.

Международният фолклорен фестивал "Нишавски хоровод" се провежда в рамките на два конкурсни дни и вечерни концерти. Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския телевизионен ефир, както и нееднократно по Internet телевизия "Euro Folk".

.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM