Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЦА ПАК Е ТЕАТРАЛНА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ

На 16 май 2014 г . бе открит 25-ия Национален фестивал на малките театрални форми и 4-ия Международен фестивал на камерните театри на НЕТА. . Кметът на Община Враца инж.Николай Иванов, председател на организационния комитет даде начало на най-стария фестивал у нас:
"За мен е особена привилегия и чест да ви приветствам с добре дошли на този прекрасен фестивал… Надявам се, че ще дадете всичко от себе си, а ние ще ви възнаградим с овации", заяви той при откриването на фестивала.
Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров прочете поздравителни адреси от министъра на културата д-р Петър Стоянович. Попдимитров благодари на всички управлявали Враца през годините от учредяването на фестивала през 1977 г. за усилията, положени за запазването на тази уникална културна проява.
В дните до 22 май на три сцени във Враца ще се изиграят 19 постановки, 8 от които идват от чужбина. Повече от 300 театрали и артисти от Сърбия, Словения, Македония, Румъния, Косово, Гърция, България и Русия се срещат в града под Околчица, за да обменят идеи и да покажат тенденциите в развитието на театъра в своите страни.

Председател на журито, оценяващо спектаклите от НФМТФ, е проф. Васил Стефанов (дългогодишен директор на Народния театър "Иван Вазов"). Ще му помагат проф. Кристина Тошева и Стефан Янков. Екипът, който ще оценява чуждестранното участие, е в състав Нора Макарова от Русия, Гоце Ристевски от Македония и Тодор Кузманов. Новост в тазгодишното издание на културната проява са обсъжданията на постановките, което ще се състои всеки ден от 11 часа във фоайето на театъра. В дебатите могат да участват всички желаещи!.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM