Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ТАНЦЬОРИ ОТ ШЕСТ СТРАНИ ПРИСТИГАТ ЗА ФЕСТИВАЛА
ВЪВ ВРАЦА

      
      
      
      


Във Враца бе открит IX-ият Международен фолклорен фестивал "Врачанска пролет". За празника на танца в града пристигнаха над 500 изпълнители от Република Северна Осетия - Алания, Словакия, Молдова, Черна Гора и България. Днес се очаква към участниците да се присъедини и танцов състав от Македония. До 1 май двадесетте творчески формации ще радват публиката от няколко сцени в града. Фестивалът започна с дефиле по улиците на Враца, предвождано от гайдарски състав, което премина под бурните аплодисменти на гражданите.

      
      
      
      

"За мен е удоволствие и чест да открия този празник на танца, на младостта и обичта към фолклора. Надявам се настроението и на изпълнители, и на публика да бъде чудесно! На всички участници желая успешно представяне!" - каза по време на откриването кметът инж. Николай Иванов. Сред официалните гости на церемонията бе и зам.-кметът по образование, култура, спорт и туризъм Красимир Богданов. При откриването всяка от трупите се представи с кратка визитка с танц, а в края на церемонията всички се хванаха на българското хоро.
Днес празникът продължава с концерт на чуждестранните групи, който започна в 11 ч. на фестивалната сцена пред Пощенската палата. В 18 ч. в читалище "Развитие" е гала концертът на българските състави и на гостите от "Владикавказкие алани" - Република Северна Осетия - Алания. В сряда календарът на фестивала предвижда друг гала концерт - на всички чуждестранни състави, заедно с танцовите формации от Ябланица, Варна и Берковица. Началото е в 17.30 ч. на сцената на читалище "Развитие". На 1 май в 10 часа по централната пешеходна зона на Враца отново ще премине шествие на участниците. В 11 ч. на две сцени - пред Община Враца и при Пощенската палата - ще са последните два концерта. Всички изяви по време на фестивала са със свободен вход за гражданите.


Даниела Хитова

 
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM