Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

450 ТАНЦЬОРИ ПРИСТИГАТ
НА ФЕСТИВАЛ ВЪВ ВРАЦА

От 28 април до 1 май Враца ще бъде домакин на IX-ия Международен фолклорен фестивал "Врачанска пролет". За участие в празника в града ни се очаква да пристигнат 20 състава от шест държави. Майсторството си на врачанска сцена ще представят над 450 гости от Мексико, Черна Гора, Молдова, Северна Осетия - Алания, Македония и България.
Официалното откриване на фестивала ще е на 28 април от 17 ч. с дефиле на участниците, което ще тръгне от пространството пред кафене "Тракийска принцеса", ще премине по пешеходната зона на града и ще завърши при откритата сцена пред сградата на Община Враца. Всички състави ще направят свои кратки представяния с фрагменти от танци. От 19 ч. в същия ден на голямата сцена на Драматично-кукления театър ще се състои концерт на Образцовия детско-юношески ансамбъл "Владикавказкие алани" и танцов състав "Хемус". Друг интересен акцент във фестивалната програма е дебютното участие на състава от Мексико, чийто концерт e на 30 април и ще се влее в галаконцерта на фестивала. Във всички фестивални вечери ще има концерти на български или чуждестранни състави, а техен домакин ще е сцената на читалище "Развитие". Входът за концертите е свободен. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM