Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЛАСТНА КОНФЕРЕНЦИЯ
НА ВМРО ВЪВ ВРАЦА

На 05.04.2014 г. се проведе Осмата областна отчетно-изборна конференция на ВМРО-БНД за област Враца. Делегати на конференцията бяха членовете не областното ръководство и областната контролна комисия, ръководствата на структурите в областта, кметовете и общинските съветници от ВМРО, регионалния организатор за Северозападна България.

Областният председател Красимир Богданов представи отчет, обхващащ развитието на ВМРО в областта на организационното изграждане, политическата, културно-просветната, международната дейност и медийната политика, които са извършени през мандата на Областното ръководство на воеводите. Изградени са 14 нови структури, от които 9 в община Враца. Като успешно беше определено представянето на Местните избори през 2011 г. с реализирани 4-ма общински съветници и на Парламентарните избори през 2013 г., където ВМРО във Врачанско получи 2,5%, което е над средния резултат за страната /в община Враца, резултатът от 4,3% е най-високият за ВМРО в областен град/. Отчетена беше националната кампания против членството на Турция в Европейският съюз; действията срещу закриването на поделение 52 380 във Враца; подписката срещу иска на главното мюфтийство за придобиване собствеността над Ески джамия, където се помещава природозащитен център "Натура". Изключително активна е работата с българските общности в чужбина, като бяха осъществени множество посещения, общи инициативи в областта на културата, спорта, националната памет, двустранни срещи с българи от Македония, Западните покрайнини, Голо бърдо в Албания, Банат и Молдова. Направен беше и финансов отчет за приходите и разходите на организацията в област Враца.
След приемане на оставката на старото ръководство, делегатите на конференцията взеха решение за промяна на структурата на Областния комитет, като от 11-членно, ръководството да бъде намалено на 7-членно. Предложенията на делегатите за новата структура беше прието. за председател бе предложен Красимир Богданов, за негови заместници Красимир Тодоров от Мездра и Иван Вутев от Бяла Слатина, за секретар Момчил Янков - председател на Младежката организация във Враца, касиер Галя Георгиева - председател на Дамски клуб "Вратица", а за членове Радослав Василев от Козлодуй и Тихомир Тодоров, предложен от община Криводол. Предложенията бяха гласувани с единодушие, а новото ръководство на Областния комитет на ВМРО прие с голяма отговорност задълженията си, не само да работи за реализиране на политическите цели на ВМРО, но и да запази автентичността и доброто име на организацията в област Враца.
Избрана беше и Областна контролна комисия: председател Петър Попов от Хайредин, членове Тихомир Илчев от Мездра и Венета Владинова от Криводол.
Ръководството и делегатите направиха краткосрочен план за развитие на структурите в областта и за дейностите по предстоящата кампания за избор на български депутати в Европейският парламент.

 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM