Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ:

"ЗАПОЧВАМЕ С АСФАЛТИРАНЕТО ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО"

Две обществени поръчки, свързани с асфалтирането на улиците във Враца, е обявила общинската администрация. Едната е за текущ ремонт на улиците в града и основен и текущ ремонт на общинската пътна мрежа. Тази поръчка е на стойност 585 900 лева, финанансирането по нея е от общинския бюджет и оферти по нея ще се приемат до 7 април. Другата обществена поръчка е за дългоочаквания основен ремонт на улици и булеварди във Враца. Стойността й е 6 930 000 лева, като финансирането бе спечелено с проект на Общината от държавния фонд за растеж и устойчиво развитие на регионите. "Стремим се да започнем максимално бързо асфалтирането на улиците. Имаме достатъчно осигурени средства. Има заложени средства и за възстановяване на прокопаните участъци в проекта за водния цикъл. Въпрос на време и организация е асфалтирането да стартира максимално бързо. Ще се постараем след като това стане да измием достатъчно добре, така че да намалим и запрашеността на въздуха" - коментира кметът инж. Николай Иванов.
Обществената поръчка за цялостното преасфалтиране е разделена на две обособени позиции - основен ремонт на улици в жк "Дъбника" и жк "Металург" и основен ремонт на улици и булеварди в централна градска част. "В условията поставихме и изискване един участник да не може да кандидатства по двете позици, с идеята работата по двата лота да върви едновременно" - поясни инж. Иванов. Оферти по нея ще могат да се подават до 16 часа на 24 април.
В четвъртък предстои среща между кмета на Враца и изпълнителите на строителните дейности по интергрирания проект за воден цикъл. Разговорите ще са за подготовката и започването на предстоящото полагане на асфалт по разкопаните участъци по трасетата на положените водопровод и канализация. Към момента в района няма работеща асфалтова база, очаква се обаче тази година базите да започнат работа по-рано поради мащабните пътни проекти в региона.
От тази седмица, по разпореждане на кмета, комуналното дружество "БКС" и работниците от програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" ще започнат почистването на ригулите по пътищата, метенето и миенето на Враца.


 

 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM