Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БРИТАНСКА ДЕЛЕГАЦИЯ В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

Британският министър на енергетиката и климатичните промени баронеса Сандип Върма, придружена от посланика на Кралство Великобритания в България Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посети във вторник АЕЦ "Козлодуй". В делегацията бяха включени също експерти от британския Департамент по търговия и инвестиции (UKTI) и специалисти от водещи компании от ядрената енергетика и газовата индустрия на Обединеното кралство.

В Информационния център на българската АЕЦ гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор Иван Генов, който подчерта, че Дружеството отбелязва своята 40-годишнина. "За АЕЦ "Козлодуй" - най-голямата атомна централа в региона, сега тече година, в която се срещат миналото, настоящето и, надявам се, дълготрайното бъдеще на българската ядрена енергетика", каза Иван Генов.
В изказването си баронеса Върма изтъкна силните страни на Великобритания - пионери и в експлоатацията, и в извеждането на ядрени съоръжения, и изрази надежда за продължаване на доброто сътрудничество между българските и британските ядрени компании.
Делегацията от Великобритания посети командната и машинната зала на работещия 1000-мегаватов 6 блок.
По повод предстоящата през септември т.г. 40-годишнина от откриването на АЕЦ "Козлодуй" - първата атомна централа в Югоизточна Европа, министър Върма връчи почетен плакет. По време на официалния обяд тя подари и голяма торта със специален надпис, посветен на годишнината. По-късно баронеса Върма се срещна с представители на сдружение "Жените в ядрената индустрия - България" и на Българското ядрено дружество. 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM