Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Янаки Стоилов:

ОЧАКВАМ ЕВРОИЗБОРИТЕ ДА СЕ ПРОВЕДАТ
ПО НОВИТЕ ПРАВИЛА

Очаквам евроизборите да се проведат по новите правила. В документа, в по-голямата му част, няма принципни промени по отношение на евроизборите, поради тази причина дори и възраженията, че кодексът се приема няколко месеца преди изборите не са относими към реалната ситуация. Това заяви зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов в ефира на БНТ. Народният представител подчерта, че новите правила не променят организацията на изборния процес, неговата технология. "В този смисъл правилата за провеждане няма да бъдат коренно различни".

Задължителното гласуване е спорен въпрос от конституционна гледна точка

По отношение събраната подписката за провеждане на референдум, Янаки Стоилов посочи, че от конституционна гледна точка има един спорен въпрос. "Спорен е въпросът дали е допустимо правото на упражняване на вот да бъде променяно на задължение. Когато става дума за референдум обаче, могат да се поставят само конституционно допустими въпроси", обясни зам.-председателят на ПГ на КБ. Той подчерта, че реалистичният срок за произнасяне по отношение на подписката и въпросите, които се засягат, е по-скоро периода след европейските избори.
Според Янаки Стоилов съществената дискусия по въпроса ще започне едва когато подписката бъде представена в НС. "Друг важен момент е свързан с това, че се слага известна сянка върху част от събраните подписи за референдум. Тези подписи са събирани на места, които са седалища на общински администрации, на кметства. Мисля, че не е редно там, където действа една администрация да се провеждат подобен род дейности. Въпросът е дали някой не е решил служебно да събира подписи. Считам също, че събраните подписи трябва да бъдат проверени в служба ГРАО" . По думите на народния представител референдум би бил по подходящ по темата за данъчната политика. "По тази важна за хората тема има колебание в парламента, визирам ДПС, която е част от управляващото мнозинство. Данъчната политика и реформите в тази посока бяха и предизборен ангажимент на партията. Визирам по-конкретно желанието ни за преминаване от пропорционално към подоходно облагане на данъците на физическите лица, за което мисля, че може да се потърси позицията на гражданите чрез референдум".

Социалистите в Европа имат волята да се справят с проблемите в ЕС

На Конгреса на ПЕС в Рим се даде ясен сигнал с приемането на Манифеста на социалистите, каза Янаки Стоилов и обясни стъпките, които ще предприемат социалистите за решаване на проблемите в Европа. "Бяха представени идеите на партията за развитие на икономиките и подобряване живота на хората в ЕС. Партията излъчи доста убедително и своят кандидат Мартин Шулц за председател на ЕК. В провелата се дискусия се заявиха доста интересни идеи, като например тази за реиндустриализацията и нуждата на Европа от тази стъпка. Друга идея бе да се поставят банките под силно регулиране и надзор". Според Янаки Стоилов социалистите в Европа са показали, че имат волята да се справят с проблемите в ЕС, като например икономическото състояние в зоната, заетостта, най-вече младежката, която е и един от акцентите в политиките на евросоциалистите. Стоилов посочи, че се предлагат и мерки, свързани с безработицата, а също въвеждане на минимални заплати във всички европейски страни. "В своите политики ПЕС се ориентира към поставяне на гражданите на челно място, а не големите корпорации, банките и бюрокрацията. В този смисъл само радикални леви промени в тези посоки могат да решат проблемите на гражданите в Европа". 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM