Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕФИЛИР НА ДУХОВАТА МУЗИКА В БОТЕВГРАД

600 музиканти и мажоретки поставиха началото вчера на Дефилира на духовата музика. 14 духови оркестри и 4 мажоретни състава от цялата страна са в Ботеград за първото издание на това иновативно културно събитие. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие
Ботевград наистина има претенции и възможности да се превърне в столица на духовата музика в България. С тези думи кметът на Ботевград г-н Георги Георгиев откри пресконференцията по повод старта на дефилира.
Първото събитие в рамките на дефилира бе откриването в градския парк на специално Арт пространство - "Арт кът в парка". Там под големи шатри ще бъдат показани детайли от сътворяването на духовата музика и на всички атрибути, характерни за мажоретните състави.
Вчерашният ден бе свързан с участието на Духов оркестър с мажоретен състав от Велинград, Духов оркестър от Монтана, Духов оркестър от Габрово, Духов оркестър от Враца, Духов оркестър с мажоретен състав от Троян и Духов оркестър с мажоретен състав от Елин Пелин. Всеки един от съставите имаше своите концертни изпълнения на пет обособени зони в различни точки на Ботевград. След това оркестрите и мажоретните състави дефилираха по определени лъчове до центъра на града.
Повече от 5 000 ботевградчани и гости на града станаха свидетели на официалното откриване на Дефилира на духовата музика. Кметът на града издигна официалното знаме на дефилира, а в небето полетяха 30 разноцветни гълъба. Всеки един от участващите състави от първия ден изпълни на сцената своята своята специална 30-минутна програма.
Вторият ден е свързан с участието на Духов оркестър от Велико Търново, Духов оркестър от Монтана, Духов оркестър с мажоретен състав от Ботевград, Духов оркестър от Плевен, Духов оркестър с мажоретен състав от Ангийската гимназия в София и Духов оркестър от Ловеч.
Продължават демонстрациите в Арт къта, както и събирането на предложения на млади таланти във фото и видео конкурса "Дефилирът в моя мобилен апарат".
 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM