Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ ХУДОЖНИЦИ
ОТ "ВРАЧАНСКА ЕСЕН"

За осма година Враца бе домакин на пленера "Врачанска есен". Инициативата е съвместна между Община Враца, СОУ "Отец Паисий" и Регионалния исторически музей. Проявата е част от Националната програма за насърчаване на деца с изявени дарби, която дава право на класиралите се на първите три места да кандидатстват за стипендии по програмата.
Тази година в пленера участваха 19 ученици на възраст от 15 до 18 години от шест училища в градовете Видин, Елин Пелин, Търговище, Кюстендил, Русе и Враца. Два дни те се вдъхновяваха от красотите на града-домакин и Чирепишкия манастир. Творбите бяха класирани в две категории - "графика" и "живопис", и в две възрастови груп - 8 - 10 клас и 11 - 12 клас.

Церемонията по награждаването се състоя в Художествената галерия на Регионалния исторически музей. Наградите връчи зам.-кметът на Враца Красимир Богданов. В категория "графика", в малката възрастова група, бе определена само втора награда и тя бе връчена на Ивайло Василев от СОУ "Васил Левски" в Елин Пелин. В голямата възрастова група, в категория "графика", бяха присъдени две първи награди - на Деница Йорданова от СОУ "Отец Паисий" - Враца и на Анжела Добровска от СОУ "Възраждане" - Русе. Втора награда в същата категория получи Антон Дамянов от СОУ "Проф. Никола Маринов" - Търговище, а трета - Габриела Василева от СОУ "Отец Паисий" - Враца. В категория "живопис", в малката възрастова група, първа награда бе присъдена на Анна Кузманова от СОУ "Отец Паисий" - Враца. Втора награда взе Лора Митова от Елин Пелин. Трета награда не бе присъдена. При големите, в същата категория, първа награда спечели Александрина Докова от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Видин. Двете втори награди бяха за две момичета от училището в Търговище - за Борислава Маринова и Лилиа Христова. Трета награда бе присъдена на Вероника Панева от Елин Пелин.
Специалната награда на кмета на Община Враца получи Сияна Бонева от гимназия "Неофит Рилски" - Кюстендил.

 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM