Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДЕСИСЛАВА ТЕРЗИЕВА:

НАД 100 МЛН. ЛВ. СЕ ИНВЕСТИРАТ
ЧРЕЗ ОП "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"
ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА 62 ЦЕНТЪРА
ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП

      
      

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, кметът на Община Враца инж. Николай Иванов и областният управител Венцислав Василев откриха във Враца нов Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение. Стойността на проекта е 2,6 млн. лв., осигурени от Оперативна програма "Регионално развитие".
Над 100 млн. лв. се инвестират чрез програмата за изграждането на 62 центъра за настаняване от семеен тип на територията на цялата страна, подчерта в своето изказване министърът. Терзиева сподели, че като майка осъзнава, че тези центрове не могат да заменят домашната среда и уют, но целта на държавата е да създаде за децата възможно най-добри условия, за да се почувстват като у дома. В иновативния социален комплекс ще се осигурят подходящите условия за възпитанието, обучение и интеграция на 44 деца и младежи.
Министър Терзиева даде символичен старт и на изграждането на най-новия проект на община Враца за зелена и достъпна градската среда. Близо 5 милиона лева от Оперативна програма "Регионално развитие" ще се инвестират за изграждане на зелени площи, обновяването на парк "Хижата" и изграждане на спортни и детски площадки. С този проект инвестициите по програмата на територията на гр. Враца достигат до 26 млн.лв. Общият ресурс предоставен по проекти в област Враца чрез ОП "Регионално развитие" достига 50 млн. лв., обобщи Терзиева.
На въпроси на медиите за лошото състояние на бул. "Васил Кънчов" в град Враца, част от международния път Е-79, министърът разясни, че ще започнат поетапни ремонти на участъка, след като лятото бъде пуснат в експлоатация, изграждащият се обход на града. Финансирането ще бъде осигурено от спестените средства от Агенция "Пътна инфраструктура".


МИНИСТЪР ТЕРЗИЕВА:
"СВЪРШИЛИ СТЕ МНОГО ДОБРА РАБОТА"


Висока оценка постави министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на кмета на Враца инж. Николай Иванов. "Кмете, свършили сте много добра работа! Искам да благодаря на кмета и на Общината за навременното изграждане на трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище, които откриваме днес. В тях ще настаним деца в неравностойно положение, деца без родители, които знаем в какви домове живеят в момента" - каза министър Терзиева. Министърът и кметът на Враца прерязаха лентата на един от трите Центъра за настаняване от семеен тип и Защитено жилище, изградени по проекта "ИСКРА - иновативен социален комплекс от резидентни алтернативи", финансиран по ОП "Регионално развитие". Проектът е на стойност 2 594 184 лв. , а в новите сгради ще бъдат настанени общо 44 деца и младежи с увреждания.
"С този проект социалната инфраструктура на нашата община добива един почти завършен вид. Имаме самочувствието, че Враца е една от най-социално ангажираните общини. С този проект добавяме един нов щрих към всички важни социални услуги, които извършваме. Продължаваме с усилията да надграждаме постигнатото. Сега е моментът да съобщя добрата новина, че имаме осигурено и финансиране на тази услуга - предстои съвсем скоро да подпишем договора за безвъзмездна финансова помощ" - поясни инж. Николай Иванов.
Освен ползи за децата и младежите в риск, този проект ще осигури и заетост на квалифицирани педагози, психолози и възпитатели.
На церемонията присъстваха областният управител Венцислав Василев, секретарят на областната администрация инж. Слави Димитров, зам.-кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов.

Даниела Хитова


ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАРК
В ЖК "ДЪБНИКА" ВЪВ ВРАЦА

Първа копка на изграждането на парк в най-големия жилищен комплекс във Враца - жк "Дъбника" - направиха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и кметът инж. Николай Иванов. "За мен е удоволствие, когато присъствам на такива първи копки по ОП "Регионално развитие". Този проект е от много важно значение, за да се подобри градската среда във Враца и да се превърне градът в по-добро място за живеене. След завършването му ще имате една много голяма придобивка" - каза при откриването министър Терзиева. В приветственото си слово кметът инж. Иванов подчерта, че днес е поредният хубав ден за община Враца. "Изключително щастлив съм да ви приветствам на първата копка по проекта "Враца - привлекателно място за живеене". Това е поредният проект на нашата община по ОП "Регионално развитие". Бюджетът му е над 5 милиона лева и очакваме да бъде завършен през май 2015 г. Изпълнявайки този проект ще отговорим на нуждите на града и неговите гости за една по-модерна градска среда. Един красив проект, който ще увеличи зелените зони във Враца" - допълни инж. Николай Иванов.
Проектът ще сбъдне една дългочакана мечта на врачаните, живеещи в жк "Дъбника". Новият парк ще бъде първият в над 30-годишната история на жилищния комплекс. Предвижда се в границите на парка да има открита сцена, обособени водни пространства със светлинни ефекти, водно шоу, изложбена площ, детски площадки и фитнес.
По проекта "Враца - привлекателно място за живеене" в жк "Дъбника" ще бъдат изградени също детска и спортна площадки, ще бъде обновен парк "Хижата", ще има нови детска и спортна площадки в жк "Медковец", паркова зона в района на "Медковско дере" и модерен полигон за екстремно колоездене.
Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител Венцислав Василев, секретарят на областната администрация инж. Слави Димитров, зам.-кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов, проектантът В. Рангелов и изпълнителите инж. Ив. Иванов и инж. Р. Додушки. 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM