Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРЕД ТРИФОН ЗАРЕЗАН

Граждани, братя,
Пред всенародния празник Трифон Зарезан съм натоварен да направя трезво обръщение, което, виждате, трудно ми се отдава.
Видяхте как държавата пусна преди няколко години едни кутии цигари - свят да ти се завие като ги погледнеш. Ограден в дебели черни рамки, като в некролозите, държавният текст смразява кръвта: "Пушенето вреди сериозно на Вас и другите около Вас", "Тютюневият пушек съдържа бензопирин, нитрозамини, формалдехид и водороден цианид".
Брей, какво зло, а го произвежда!
Пушаческата армия, вместо да се откаже от вредността, взе че измисли едни листови покривала, с които прикри тъжновестовия им вид.
Виното, братя, също съдържа разни работи, но ние няма да седнем да изписваме на бутилките колко е танина, стабилизиращите киселини, бои, алкохол и тем подобни… Ние няма да ви кажем и това, което искаха от нас, че някога на Трифон Зарезан бащите и дядовците поливали първата резитба на лозата, а не себе си… Смятали го за празник на своя труд, а не на своето пиянство… Ще ви кажем, че виното е полезно, не съдържа там разните му черновки, а съдържа кръв, слънце и свобода. Вазов случайно ли е нарекъл оная глава за подготовката на Априлското - "пиянството на един народ"! Не четете всичко писано, зарежете първите лози на Трифон Зарезан, пийте червено домашно вино и … Бог да ни е на помощ. Щом държавата не е.

Ник ЛАДИН
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM