Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНСКИ ЩАНД ВПЕЧАТЛЯВА С ОРИГИНАЛНА ВИЗИЯ

Щандът, с който Община Враца участва тази година в Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" в София, е сред най-атрактивните. Стотици гости на престижната борса специално спряха пред него и си направиха снимки. Целият щанд представлява стилизиран модел на входа на пещерата "Леденика" и водопада "Скакля - две от природните забележителности във Врачанския Балкан, които привличат най-много туристи. Визията на щанда е дело на врачанския Дом на творчеството "Дух и материя". "Представянето на Враца е наистина прекрасно. Самият факт, че кметът на града е тук, говори за това колко важно значение отдавате на своята история, култура и потенциала за туризъм на врачанския край. Проведохме разговор с инж. Николай Иванов, в който обсъдихме възможността за публично-частно партньорство, което много бързо може да донесе пари за сериозен туристически проект" - каза зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев. Кметът инж. Николай Иванов при откриването подчерта, че с всяка следваща година екипът, който работи по представянето ни в туристическата борса в столицата, надгражда постигнатото. Новото тази година е, че на гостите и туристическите агенти ще бъдат предложени седем туристически пакета, разработени по проекта "Враца - врата към древността". За първи път на широката публика от различни градове и държави ще бъде показан и 3 D мапинг, който разказва за историята на Враца. Пещерняци от Спелеоклуб "Стрешеро" ще разкажат как се прониква в пещера, как се изследва и се картира тя. Ще има и възможност за снимка с пещерна екипировка.
В първия ден на борсата на голям интерес се радваха презентацията на проф. Ангел Кунов от БАН, който представи част от експозицията от камъни - минерали, скали и фусили, съхранявани във врачанския Регионален исторически музей и работното ателие за малки и големи, наречено "Прилепни мистерии" на ПП "Врачански Балкан".
В събота програмата на врачанския щанд предвижда презентация "Пещерата "Леденика", ателие "Прилепни мистерии" и представяне на туристическите пакети по проекта "Враца - врата към древността". По този проект е финансирано и участието на Враца в изложението. И в трите дни, заедно с екипа, ще бъде и зам.-кметът Красимир Богданов, който е ръководител на проекта.
Общо 250 фирми и организации от 22 страни участват тази година във "Ваканция и СПА Експо". Своя дебют на изложението правят Китайската национална туристическа агенция и Алтайският регион - Западен Сибир. Сред традиционните участници отново са Турция, Сърбия, Македония и Румъния.

Даниела Хитова
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM