Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПЕРФЕКТНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ
МЕЖДУ МЕСТНАТА И ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ

В централата на БСП във Враца депутатът и зам.-председател на НС на БСП Янаки Стоилов, областният управител Венцислав Василев, председателят на областния съвет на БСП-Враца Делян Дамяновски, кметът на Община Враца инж. Николай Иванов, кметът на Мездра Иван Аспарухов и кметът на Роман Красимир Петков дадоха пресконференция, на която отчетоха одобрените проекти по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Над 17 милиона лева спечелиха проекти на общините от област Враца. Янаки Стоилов припомни и срещата на премиера Пламен Орешарски и министри от правителството с кметове, състояла се във Враца. Той заяви, че тази година трябва да се направи първата крачка към реиндустриализацията на България, като се наблегне на производствената икономика.
Делян Дамяновски обърна внимание, че в словото си пред Конгреса на БСП Сергей Станишев започна частта за реиндустриализацията с "Химко". В разпределението на средствата от фонда за "Растеж и устойчиво развитие на регионите", каза Дамяновски, 35% отиват в общини, ръководени от опонентите на управляващите.
Областният управител В. Василев разясни, че областната управа не е спряла нито един проект - всички подадени проекти са предадени по надлежния ред.
"Ярък пример за перфектно взаимодействие между местната и централната власт. Аз съм радостен, че и днес общинския съвет, който не е едноцветен, се обедини и прие декларация, с която се изказва благодарност за одобреното финансиране", заяви Николай Иванов.
На пресконференцията бе обърнато внимание на изявленията на кмета на Козлодуй Румен Маноев, че ще напусне Националното сдружение на общините в Република България. Иван Аспарухов предупреди, че сдружението е изградено с много усилия и работи добре, точно защото не се поляризира. Той обясни, че никога не е завиждал на колегите си, когато са печелили проекти за общините, защото това означава придобивки за жителите. Той призова към мъдрост и зрялост за запазване на най-голямата неправителствена организация НСОРБ.

 


 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM