Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЯМИТЕ ПО ПЪТИЩАТА
ВЪВ ВРАЦА

Около 60-70 човека се събраха на врачанския площад "Софроний Врачански" на организиран във Фейсбук "Протест срещу ямите по пътищата във Враца". Недоволните протестираха срещу разкопаването на улиците. Във Враца се осъществява "Интегриран проект за воден цикъл на град Враца" и той все още не е стигнал етапа на асфалтиране на всички разкопани улици.

Пред протестиращите се изправи кметът на Враца инж. Николай Иванов, придружен от и зам.-кметът по устройство на територията инж. Николай Йорданов и отговори на въпросите им. Той разясни, че по проекта за водния цикъл са предвидени средства за разкопаването и полагането на тръбите, както и за асфалтирането само на разкопаната площ, а не на всички улици.

За цялостното асфалтиране на града са нужни около 60 милиона лева. Общината спечели 7 милиона за асфалтиране на част от главните улици, които ще са завършени през тази година от Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" на правителството.

С тези пари ще бъдат асфалтирани улиците "Кръстьо Българията", "Екзарх Йосиф", бул. "Втори юни" /от табелата на Враца/, бул. "Демокрация", ул. "Иванка Ботева", ул. "Раковска", ул. "Околчица", ул. "Славянска", ул. "Митрополит Паисий", ул. "Съединение", бул. "Стоян Даскалов" и участъка от ул. "Независимост" до ул. "Околчица".
Гражданите се вълнуваха както от битови въпроси и плащането на пътен данък докато са разкопани улиците, така и от стратегията на ръководството на общината за развитие на града. Беше договорена нова среща в Градската концертна зала след като се гласува общинския бюджет. 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM