Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТ "ВРАЦА -
ВРАТА КЪМ ДРЕВНОСТТА" В МЕЗДРА

Втори мащабен 3D мапинг спектакъл по проект "Враца-врата към древността" представи най-значимите културно-исторически периоди в развитието на Враца и региона. Шоуто се състоя в гр. Мездра и преведе жителите и гостите на града през различни епохи - от древността, през античността, средновековието и възраждането до наши дни.
Виртуалната разходка в историята на региона беше представена върху сградата на Общинска администрация Мездра и беше съчетана с ефектни светлинни и пиротехнически изпълнения.
Пред зрителите "оживяха" всички важни исторически моменти, а всяко навлизане в съответния исторически период беше съпроводено с проектиране на обекти с културно-историческо значение за региона.

Светлинното шоу разкри величието на Вратица - селище с голямо значение през Втората българска държава, важен занаятчийски център с развити стоково-парични отношения. А по време на Възраждането - голям занаятчийски, търговски и административен център, чиято продукция (абаджийство, кожарство и златарство) достигала до Лион, Виена, Букурещ и Цариград.
Триизмерният визуален спектакъл беше съпроводен с музикална програма, а жителите и гостите на град Мездра бяха приветствани от кмета Иван Аспарухов, който отбеляза огромната значимост на проекта за региона и пожела успех при изпълнение на целите му.
Събитието е част от проект "Враца - врата към древността" и цели популяризиране на региона Враца- Роман-_Мездра като туристическа дестинация.

 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM