Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРЕМИЕРА НА "ЖЕНИТБА"
ОТ ГОГОЛ ВЪВ ВРАЦА

      
      
      
      

На 28 януари от 19 ч. в Камерна зала на Драматично-куклен театър - Враца се състоя премиерата на постановката "ЖЕНИТБА" от Н.В.Гогол.
"Когато става дума за женитба,- споделя режисьорът Владимир Лазич,- си мислим, че знаем всичко за онова, което се случва преди, на самата женитба и след нея. Но дали е точно така?
Комедията на Гогол "Женитба" ни послужи като повод по свой начин да преговорим класическата творба за отношенията между мъже и жени по смешен, доста сатиричен начин и така да обясним на зрителите темата за интригата и твърдението, че няма повече тайни в тези отношения…
Това е една история за користолюбиви, за велики обещания, за изневери, за очаквания. За това дали човек е човек, дали има качества, дали наивните могат да лъжат и да вярват на другите.
Разбира се, това е само основната тема на творбата, която може да се променя по всякакъв друг начин. Ние решихме тази, нашата "Женитба", да бъде комедия с много смях, малко и жесток, но смях, да е сериозна, но и да е неочаквана за зрителите. Надявам се да се хареса!"
Художник на костюмитете е Виржиния Додова, пластика - Татяна Соколова, текст на песните - Желко Миянович. Ролите се изпълняват от Анастас Попдимитров, Кирил Стаменов, Росица Огнянова, Румяна Мерджанска, Цветана Велинова, Огнян Симеонов, Калин Костадинов, Георги Грозев, Теодор Гайдарджиев, Камелия Лишковска.
В представлението е използвана музика от Готан проджект, Астор Пайзола, Рихард Галиано, Леонард Коен, Борис Ковач, Амстердам Клезмер бенд, Збигнев Прейснер, Мелоди Гардот, Пинк Мартини, Елени Караиндру, Кракен.

 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM