Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

АТМОСФЕРНИ УСЛОВИЯ И ГРИП

Температури над нулата, продължителна гъста мъгла са основните фактори, предразполагащи към респираторни инфекции и грип. Засега преобладават първите. Вирусолозите са категорични че и грипът няма да закъснее. Това трябва да безпокои особено хората с налични хронични заболявания, особено ако не са ваксинирани. А в миналата година противогрипните ваксини бяха кът. Вярно е, че ако си ваксиниран, не е гаранция че няма да се разболееш. Но ако се разболееш и си ваксиниран, обикновено грипната инфекция не е така драматично проявяваща се. Това и създава едно психологическо успокоение на ваксинирания, което от своя страна щади имунната му система. Дори и сега не е късно за ваксинация, стига да има с какво. Малките деца също са контингент за грипния вирус.
Каква е разликата между респираторна инфекция и грип. Пациентът с респираторна инфекция е в състояние да извършва ежедневните си задължения, независимо, че киха, кашля и има повишена температура. Грипно болният е така обезсилен, че няма сили да си движи дори очните ябълки и затова се приковава на легло, при крайно влошено общо състояние на фона на много висока температура. Преохлаждането на организма (простудата) е предпоставка както за респираторна инфекция, така и за грип. За това човек трябва да парира настинката незабавно. Идеално средство за това е аспирина, и приготвения аналгин-хинин. Последният превъзхожда по терапевтични качества готовия анагин-цин. (според пациентите) Грипът се лекува с противовирусни средства и симптоматични такива, докато при респираторните инфекции антибиотиците често се включват. И все пак - далече от човек, който киха и кашля. Това е най-сигурната профилактика, както за грипа, така и за респираторните инфекции.

Иван УЗУНОВ


 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM