Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОТГОВОР НА ОТВОРЕНО ПИСМО НА ТЪРГОВЦИ

С отворено писмо до областната администрация, до кмета на Враца и до общинския съвет, излязоха представители на Сдружението на собствениците на търговски обекти в града. В него те изказват своето безпокойство от интереса на голяма фирма към откриването на киоски за продажбата на вестници и пакетирани стоки в големи градове в страната.

Инж. Сергей Станев и негови колеги от сдружението запознаха кмета и журналистите от града със съдържанието на отвореното писмо и поискаха да чуят становището на инж. Николай Иванов по темата. Притесненията, които те изказаха, са свързани с това, че появата на подобни киоски на всички спирки на обществения транспорт и на ключови места в града ще доведе до закриването на техните търговски обекти.
"Отдаването на общински терени под наем, както и изобщо разпореждането с общинска собственост, е право на общинския съвет. Това, което е в моите правомощия, е да направя предложение, каквото аз до момента не съм правил. Да, вярно е, че в Община Враца е пристигнало запитване от въпросната фирма, но това беше още през лятото на миналата година. Тогава имаше такова предложение, което не се и разгледа от общинския съвет. От началото на тази година няма ново запитване. Въпросът наистина е деликатен, защото всички плачем, че в този град няма инвестиции. Очакването е, че местната власт трябва да привлича инвестиции и да осигурява условия за тях. И това е нормално, защото местната власт е част от този процес. Не смятам обаче, че местната власт може да бъде регулатор на пазара. Въпросът с монопола на една фирма - има ли го или го няма - се решава от специализирани органи в държавата. Фактът, че такива предложения са правени, но такава докладна от мен не е внесена, дава ясен отговор на вашите въпроси. Не мога обаче да дам откровено мнение това дали е правилно или не е. Дали е правилно да не допускаме навлизането на една инвестиция. И пак ще повторя - не смятам, че местната власт може да бъде регулатор на пазара. Местната власт е длъжна законосъобразно и в интерес на гражданите да се разпорежда с общинското имущество" - коментира инж. Николай Иванов.


Даниела Хитова

 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM