Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНИ ИГРАХА ХОРО
В РЕКАТА НА ЙОРДАНОВДЕН

Десет млади мъже се хванаха на първото за Враца юнашко хоро в ледените води на река Лева по повод Йордановден. Смелчаците участваха в ритуала по хвърлянето и изваждането на кръста от реката. Празникът се проведе за първи път и бе организиран от Община Враца. Избраното място бе след прохода "Вратцата", при моста и разклона за с. Згориград.

Най-бързо до кръста стигна 32-годишният Тихомир Митов. "Чувството е страхотно! Преживяването е невероятно! Това ми е пети път да скачам за кръста, само че преди беше в Згориград. Трябва да се опита! На себе си и на всички пожелавам здраве през Новата година" - каза той.

Победителят бе поздравен първо от кмета инж. Николай Иванов, който му връчи лична парична награда и награда от Общината. За останалите девет участници имаше по бутилка хубаво червено вино. Сред гостите на празника бяха областният управител Венцислав Василев, зам.-областният управител Иван Даков и секретарят на областна администрация инж. Слави Димитров, а също заместник кметовете инж. Николай Йорданов и Красимир Богданов.

Свещениците Николай Костадинов и Владислав Цветанов отслужиха празничен водосвет за здравето на всички присъстващи. За доброто им настроение свири духовият оркестър "Зелени дел" от Вършец, а кръшни хора извиха младите момчета и момичета от танцов състав "Хемус".

Празникът завърши с хоро, на което се хванаха и мнозина от публиката.

Даниела Хитова
 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM