Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БЪЛГАРИНЪТ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ - ПРЕЗИДЕНТ
НА ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ

Конгресът на Партията на европейските социалисти избра за свой президент лидерът на БСП Сергей Станишев .Сергей Станишев, който почти година бе на кормилото на лявото политическо семейство в Европа като временен председател, на 29 септември в Брюксел, с 91,3 % от делегатските гласове,
е избран за Президент на партията на европейските социалисти .
"За моята страна това е един велик момент, а е важен и за другарите ми в БСП. Изборът ми обаче означава и голяма отговорност, която поемам и пред тях в качеството си на постоянен председател на ПЕС", каза соцлидерът.
Горд съм с нашето решение, заяви председателят на Европейският парламент Мартин Шулц след избора на Станишев. Той сподели, че всички българи, с които се е срещал са му казвали, че са горди, защото един от тях ръководи европейските социалисти. Шулц изтъкна, че по време на последния Европейски съвет Бойко Борисов е коментирал, че това е добър сигнал.
Като президент на ПЕС Станишев ще работи с изключително компетентен екип от специалисти: французинът Жан Кристов Камбадолис- вицепрезидент, германецът Ахим Пост - генерален секретар, вицепрезидентите Елена Валенсиано от Испания, Катерина Неведалова от Словакия, баронеса Джан Роял от Великобритания.
 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM