Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ИЗБИРАТ
СВОЯ НОВ ЛИДЕР

Днес, 29 септември 2012г., в Брюксел Партията на европейските социалисти ще избере своя нов лидер. Повече от 30 водещи европейски политически сили от левицата ще подкрепят кандидатурата на Сергей Станишев за президент на ПЕС. Знаковият за БСП и за България Конгрес на европейските социалисти започва в 9.15 часа в "Square-Brussels meeting centre" (Glass Entrance, rue Mont des Arts).
В 10.00 часа ще бъде представена кандидатурата на Сергей Станишев, а около 12.15 часа ще обявят резултатите от гласуването за президент на ПЕС.
Събитието може да бъде проследено на интернет страницата www.pes.eu.
За Брюксел замина внушителна българска делегация. В нея са зам.-председателите на НС на БСП Георги Пирински и Янаки Стоилов, секретарите на НС на БСП Кристиан Вигенин и Катя Николова, говорителят на НС на БСП Ангел Найденов и членовете на ИБ на НС на БСП Деница Златева, Михаил Миков, Илияна Йотова, Дора Янкова, Анна Янева и Явор Гечев, председателят на ОПКК на БСП Мая Манолова, евродепутатите Ивайло Калфин и Евгени Кирилов, членът на НС на БСП Атанас Папаризов и членът на Обединението на жените-социалистки в БСП Маруся Любчева.
На Конгреса присъстват още - словашкият премиер Робърт Фицу, френският министър по европейските въпроси Бернар Казньов, председателят на Кипърския парламента Янакис Омиру, лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос, лидерът на италианските социалисти Рикардо Ненчини, лидерът на словенските социалдемократи Игор Лукшич, генералният секретар на Испанската социалистическа работническа партия Алфредо Перес Рубалкаба, председателят на Лейбъристката партия на Малта Джоузеф Мускат, лидерът на холандската Партията на Труда Дидрик Самсон, председателят на най-голямата опозиционна партия в Португалия Антонио Хосе Сегуро и лидерът на шведските социалдемократи Стефан Лофвен.
Представителите на лява Европа ще проведат две пленарни заседания на тема "Заедно за икономиката, която ни е нужна" и "Заедно за обществото, което ни е нужно". Ще се приеме резолюция "Заедно за Европа, която ни е нужна". Предвидена е специална среща, на която ще се обсъди кампанията на ПЕС срещу младежката безработица.
Снощи, преди Конгреса на ПЕС, Сергей Станишев събра водещи европейски политици на лидерска вечеря, на която бяха поканени председателят на Социалистическия интернационал Георгиос Папандреу, австрийският канцлер Вернер Файман, румънският премиер Виктор Понта, Харлем Дезир, сочен като бъдещ лидер на френските социалисти, лидерът на ГСДП Зигмар Габриел, председателят на ЕП Мартин Шулц, председателят на Групата на S&D в ЕП Ханес Свобода, председателят на ПЕС-Жени Зита Гурмай, а така също еврокомисарите Марош Шефчович, Хоакин Алмуня, Ласло Андор, Мария Даманаки В разговора ще участват още председателят на Социалистическата партия на Албания Еди Рама, председателят на парламента на Черна Гора Ранко Кривокапич, председателят на Демократическата партия на Сърбия Борис Тадич и лидерът на Партия на мира и демокрацията в Турция Селахатин Демирташ.
 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM