Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КМЕТОВЕ ЩЕ УЧАСТВАТ АКТИВНО В СЪСТАВЯНЕТО НА НОВИЯ БЮДЖЕТ

Враца е една от петте общини в България, в които кметствата са второстепенни разпоредители на бюджета и участват активно в съставянето му. Това стана ясно на Денят на кмета, на който една от обсъжданите теми бе подготовката на проекто-бюджета за 2013 г. "Вашата ангажираност в планирането ще ви даде възможност да предложите реалните потребности на кмествата, които ние ще се опитаме да осъществим. Участието ви в съставянето на проекто-бюджета ще ви направи по-подготвени да го реализирате след това" - каза пред участниците в срещата инж. Николай Иванов. Кметът на община Враца подчерта също, че кметовете трябва да подготвят и проекти, с които кметствата да могат да кандидатстват за евросредства в следващия програмен период. Проектите могат да бъдат в социалната сфера, в туризма, в поддръжката на пътната и уличната мрежа, в образованието.
На традиционната месечна среща на кметовете от община Враца бе обсъдена и подготовката за снегопочистване през предстоящия зимен сезон. Всички бяха единодушни, че предвидените през миналата година средства са били недостатъчни. По места вече са проведени преговори с арендатори, които са изразили готовност да помогнат с техника за снегопочистване. Предстои сключването на договори. За общинските пътища и през тази зима ще продължи да се грижи "БКС". В кратък срок кметовете ще изпратят в общинската администрация справка за необходимите им количества пясък за опесъчаването на проблемни участъци при заледяване.
 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM