Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ТЕАТЪР "ХРИСТО БОТЕВ" ОТ ЦАРИБРОД
ГОСТУВА НА ВРАЦА

Театър "Христо Ботев" от сръбския град Цариброд /или Димитровград/ гостува във Враца следващия вторник - 10 декември, с пиесата "Кучката" от Теодора Димова. Режисьор на този спектакъл, който ще се играе на български език, е Слободан Алексич. Той е познат на врачанските зрители от пиесата "Сладкиш от любов" по Карло Голдони, както и от участието си в грандиозния проект "Великден", който беше реализиран преди няколко години като копродукция между Врачанския театър и сръбска трупа.
Режисьорът Слободан Алексич обяснява защо трябва да се гледа този спектакъл: "Текстът е създаден по истински случай - една семейна драма. От няколко години нося в себе си идеята да направя тази пиеса. Сигурен съм, че ще развълнува публиката. Театърът в Цариброд тази година стана на 125 години. Любопитно е, че началото на библиотеката в Цариброд е поставено преди десетилетия от актьори от театър "Христо Ботев". Обикновено библиотеката е преди театъра, но тук е обратното. Обичта и уважението към българската книга, към българския език, към българското изкуство са основните оръжия царибродчани да пазят памет за българския си корен", твърди Слободан Алексич.
Предизвикателство ли е за актьорите от бившите български Западни покрайнини да играят театър на български език?
Елате и вижте на 10 декември от 19 часа в камерна зала на ДКТ - Враца!

 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM