Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА ПРЕДВИЖДА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА

На 30.10.2013 г. приключи изпълнението на Регионалната програма за заетост на Областна администрация - Враца. По този повод заместник областният управител Иван Даков и археологът Георги Ганецовски дадоха заключителна пресконференция, на която отчетоха резултатите от съвместната работа.
Тази година с реализацията на Регионалната програма се даде възможност на 37 безработни лица от с. Оходен и с. Борован да се включат в екипа на Георги Ганецовски и да станат преки участници в проучването и опазването на културно-историческото наследство от времето на първата земеделска цивилизация в България.
Отчитайки добрите резултати и полезността на програмата, Областна администрация - Враца внесе проектно предложение за Регионална програма за заетост за следващата година, което да бъде включено в Националния план за действие по заетостта за 2014 г. В нея ще бъдат включени още два допълнителни археологически обекта - местността Калето край гр. Мездра и местността "Градище" край прохода Вратцата. За всеки един от обектите се планира да бъдат наети по още 10 човека. Общата стойност на Регионалната програма се предвижда да бъде в рамките на 60 500 лв.
Георги Ганецовски похвали работниците за добре свършената работа и показа артефакти открити с тяхна помощ в местностите "Валога" с. Оходен, община Враца и "Езерото" край село Борован. Край Оходен са открити около 30 кремъчни пластини, които са се използвали за сърпове, обработена кварцова пластина и други. В Борован екипът е намерил керамичен сервиз датиращ от каменно-медната епоха, двойно заострено медно шило, ритуално счупена фигура на богинята-майка и други.


Стиляна Стоянова
 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM