Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УСЛУГИ, ЧРЕЗ ПЕРСОНАЛЕН
ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН КОД /ПИК/

От началото на тази година НАП предостави на своите клиенти достъп до определени електронни услуги, чрез персонален идентификационен код /ПИК/, които им гарантират техните трудови и социални права.
С ПИК гражданите могат да проверяват в интернет върху каква сума работодателите внасят осигурителните им вноски, да получат информация за членството си в пенсионен фонд, както и да видят какъв трудов договор е декларирал пред НАП техният работодател. Чрез ПИК клиентите на приходната агенция могат да поискат и издаването на документ, като например удостоверение за липса на задължения.
Клиентите на НАП могат да получат своя ПИК като подадат заявление по образец, което може да се изтегли от www.nap.bg. Документът може да се подаде във всеки офис на НАП, но получаването му става в офис на агенцията по постоянен адрес.
Досега в офис Враца са издадени 332 персонални идентификационни кода за достъп до електронни услуги. От приходната агенция призовават гражданите да се възползват от предоставените им услуги.
Информация за получаването и ползването на ПИК може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на едни разговор. 

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM