Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТНОВО РАБОТИ ПОКРИТИЯТ
ПЛУВЕН БАСЕЙН ВЪВ ВРАЦА

Отново е пуснат в експлоатация покритият плувен басейн във Враца. В продължение на два месеца басейнът бе затворен за посетители поради ремонт. Кметът инж. Николай Иванов и зам.-кметът Красимир Богданов днес направиха проверка на място. "Основното, което бе извършено е проектирането и ремонтните дейности на отоплението и вентилационната система на басейна. Подменен бе топлообменникът, с което постигнахме контролиране на чистотата, съдържанието и топлината на водата в басейна. Нови са и радиаторите в залата на басейна и част от другите помещения. Отоплението вече ще се извършва от нова абонатна станция. Работят и въздуховодите на климатичната инсталация" - каза Венка Велчева, вр. и.д. директор на общинското предприятие "Спорт и туризъм".

За ремонта в капиталовата програма на Общината бяха заделени 27 900 лв. Проектирането и строителните дейности бяха извършени от ЕТ "СП-90 - Венцислав Петров - Тони Петров". С около 9 000 лева собствени средства на предприятието е направено боядисване и освежаване на залата на плувния басейн, на баните и съблекалните, подменени са душове, поставени са нови стълбички в басейна, закупени са нови врати за състезанията и тренировките по водна топка, сменени са осветителните тела на прожекторите с енергоспестяващи, реновирана е сауната и помещенията, в които ще се предлагат нови услуги като лечебен масаж, лечебна гимнастика и солариум.

"Покритият плувен басейн и помещенията отдавна имаха нужда от обновяване. От 1968 г. не са правени ремонти на машинната зала, която включва подгревателите на водата, филтрите за пречистването й, колекторите, радиаторите. Климатичната инсталация не беше ремонтирана от 1990 г. Целта е да създадем привлекателна атмосфера за гражданите, гостите, децата на града и на членовете на спортните клубове и в същото време да се намалят разходите за поддръжка на това скъпо струващо водно съоръжение" - обобщи Венка Велчева.


При посещението в спортния комплекс кметът инж. Николай Иванов и зам.-кметът Красимир Богданов разгледаха и хотела, където са направени ремонти на 80 % от стаите.

Даниела Хитова


 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM