Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АКТРИСА ОТ ДКТ - ВРАЦА - С НОВА ПЕСЕН

Съвсем скоро ще вали и в света, в който ще ни потопи Ралица Ковачева-Бежан с новия си музикален проект. Многоликата актриса от трупата на врачанския театър е работила по новата си песен със същия екип, с който преди година постави основите на своеобразен еклектичен музикално-театрален стил с песента "Полунощ".
"Вали" без капка колебание преплита в себе си fusion, елементи на breakbeat, drum and bass, chill out, funk, dubstep и pop. С други думи - чувствено и модерно градско звучене, с премерена нотка носталгично потропващи по перваза капки дъжд. Текстът на песента е роден от перото на самата Ралица, музиката също е нейно дело, с професионалната подкрепа на Иван Ковачев, а аранжиментът е на Алекс Нушев и Калин Жечев. Парчето и видеото към него ще бъде представено днес /20 ноември/ в Sofia Live Club в столицата, от 20 ч. Концертът, който ще е част от изненадите на вечерта ще даде начало на няколко събития през този сезон. Под режисурата на вечно предизвикващия себе си Иван Юруков и прецизното око зад камерата на Димитър Костов, видеото към песента, носи в себе си много елементи. Една загадъчна дама, много секси мъже, шлифери, чадъри и един споделен дъжд, които в цялата атмосфера на клипа оживяват като картини на Рене Магрит.
Прекрасната визия на Ралица Бежан е благодарение на "GENE", модна марка популярна повече в Обединеното Кралство. А динамичната хореография е дело на талантливия хореограф Милен Петров. Художник отново е провокативната Деница Аргиропулос, в чиято галерия и място за арт събития "Антракт" са снимани по-голяма част от кадрите. Филмовата визия на видеото и прокрадващата се британската нотка ще ни накарат да се почувстваме като от вътрешната страна на прозореца в кабинета на Стенли Кубрик - сюрреализъм, експресионизъм и все пак вплетена, като лъч светлина, нишка твърда истина.


Ралица Ковачева - Бежан се занимава с музика от 4-годишна. Учила е певческо изкуство и пиано при музикални колоси като проф. Юлия Ценова, Петя Диманова, Пламен Бейков и Етиен Леви. А тази година година завършва и майсторски клас при Йълдъз Ибрахимова. Повлияна от разностранните си интереси, кандидатства в "Консерваторията" - естраден отдел и в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов. Приета е и на двете места, но избира да следва в НАТФИЗ. През 1997 г. завършва висшето си образование специалност: Актьорско майсторство за драматичен театър при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков.
Ралица не се отказва от пеенето и записва две авторски песни "Бягам към теб" и "Зелени улици". Малко по-късно заедно с група "Mery Lu Band" заминава в Южна Корея и в продължение на 9 месеца има ежедневни концерти в "Woobang Tower Land" - голям увеселителен парк в град Даегу. След завръщането си в България става част от група "К2", в репертоара на която влизат авторските песни "Вик", кавърът на старата градска "Сняг се сипе" и "Beauty kaka" . От 2005 г. работи по джаз и поп проекти с пианиста Калин Жечев. Песента "Полунощ" е завръщането й към голямата музикална сцена след като 2 години е отдадена изцяло на най-прекрасното в нейния живот, дъщеря й Дара-Йоана.
Ралица Ковачева - Бежан има над 30 роли в театъра. Лицето й е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции, последната от които е "Стъклен дом". А кадифеният й глас звучи в любими сериали като: "Женени с деца", "Семейство Флинтстоун", "Две момчета и едно момиче", "Живот след развод", "Моите мили съседи". В момента дублира новия сезон на хоитовия сериал "Малки, сладки лъжкини". Гласът й можете да разпознаете и в редица анимационни филми - "Атлантида, изгубената империя" - Принцеса Кида, "Лило и Стич" - Нани, "Синбад мореплавателя" - Принцеса Марина, "Чикън Литъл" - Фокси, "Рио" - Линда, "Колите"2 - Холи и др.
Миналата година Ралица участва във Фентъзи Рок Комедията "Донеси ми главата на принца-2", където си партнира с Филип Аврамов. Блестяща е и ролята й на Оливия в "Дванайсета нощ" от Шекспир, с режисьор проф. Надежда Сейкова. В Драматично-куклен Театър - Враца можете да гледате и новото й превъплъщение в пиесата "Съвсем проста история" от Марина Ладо, с един от най-успешните македонски режисьори Люпчо Георгиевски


  

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM