Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОЕКТИРАТ ОБНОВЯВАНЕТО
НА ЕМБЛЕМАТИЧНИ МЕСТА

Проекти за обновяването на централната пешеходна зона, на градския транспорт, парка "Руски" и сградите на театъра, музея и Младежкия дом, както и на три училища, три ЦДГ и седем ОДЗ във Враца ще бъдат изготвени по техническата помощ на ОП "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Това съобщи зам.-кметът инж. Красимира Георгиева на първата пресконференция по проекта "Община Враца - с готовност за изпълнение на проекти през следващия програмен период". "Проектът е дългоочакван и много важен, защото с него ще осигурим готовност за следващия програмен период. Обектите, които влизат в него, бяха обсъждани дълго, а в дебатите се включиха представители на различни сфери на обществения живот" - каза при представянето инж. Красимира Георгиева. Стойността на проекта е 550 000 лв. и ще се реализира за 18 месеца.
Предстои да бъде направено прединвестиционно проучване за цялата система на градския транспорт с вариантни решения за разширяване на тролейбусната мрежа в града, рехабилитация на съществуващата контактна мрежа и оптимизиране на градския транспорт. Ще се изработи проект за интегриран градски транспорт на гр. Враца. Ще се проведе конкурс за проект за обновяване на централната градска част, като в избора на най-добрата идея ще могат да участват и граждани на Враца. Ще бъде подготвен и работен проект за реконструкция на обществен парк "Руски". Екипът ще направи 17 технически паспорта и енергийни обследвания на съществуващи сгради и работни проекти по реда на чл.169 от ЗУТ за тях.
Проектът "Община Враца - с готовност за изпълнение на проекти през следващия програмен период" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.


  

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM