Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

555 ГОСТИ ПОСРЕЩНА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"
В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

На 9 ноември, атомната електроцентрала отвори врати за външни посетители. С работата на най-голямата електропроизводствена мощност в България се запознаха 555 души. Най-младият от тях бе Борис Янкулов на 5 месеца от гр. София, а най-възрастният - Пенко Беглекчиев на 84 г. от гр. Априлци. Посетителите, проявили интерес към АЕЦ, бяха, както винаги, от цялата страна - от Кърджали, Русе, Габрово, Враца, Монтана, София, Шумен, Пловдив, Карлово, Пирдоп, Попово, Лом, Стамболийски и много други населени места. Инициативата и тази година привлече много деца и младежи - те бяха над една трета от гостите в Деня на отворени врати.
В програмата на проявата бяха включени посещения на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5 и 6 блок, където експерти от атомната централа представиха технологията за електропроизводство от ядрена енергия. През целия ден желаещите можеха да наблюдават измерване на радиационния гама-фон в реално време с мобилната лаборатория на атомната централа. Като най-атрактивни за посетителите се откроиха демонстрациите с противопожарна техника, осъществени пред Информационния център на централата от специалисти от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - АЕЦ "Козлодуй". Гостите в Деня на отворени врати получиха и различни информационни материали за ядрената енергетика и за дейността на атомната електроцентрала.
 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM