Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГОТОВНОСТТА ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН

Областният съвет по сигурност, под председателството на зам. областния управител Борислав Банчев и зам. председател Иван Даков, проведе тематично заседание във връзка с готовността на институциите и кметовете на общините за зимен сезон 2013-2014 г. Бяха изслушани докладите на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" - Враца, ОД на МВР, областен отдел "Контролна дейност -ДАИ", ЧЕЗ, РЗИ, Център за спешна медицинска помощ, Областно пътно управление - Враца и общините от Област Враца. От ОУ "ПБЗН" гл. инспектор Кирил Василев докладва за актуализацията на плановете за защита при бедствия в частта "Снегонавявания и обледенявания" в общините от област Враца. Предоставен е и актуален списък на болните от хемодиализа от РЗИ и ЦСМП, на които при усложнена зимна обстановка може да се окаже съдействие за временно настаняване в болнични заведения. От доклада на ДАИ, представен от г-н Иван Николов, стана ясно, че инспекторите ще следят техническата готовност и изправност на автомобилите за движение в зимни условия, особено на пътните превозни средства, извършващи обществен превоз на пътници и превоз на товари. Стриктно ще се следи и техническото състояние на автомобилите за обучение на млади шофьори.
Директорът на РЗИ д-р Анета Ставрова представи информация, че са изработени графици на медицинските екипи за действие при усложнена зимна обстановка. Създадена е и организация за вътрешно преструктуриране на легловия фонд при необходимост за приемане, диагностика и лечение на хора, пострадали от измръзвания. Тя допълни, че е осигурен и резерв от медицински консумативи и медикаменти за лечение на пострадали в размер на 10 % от наличните в болничната аптека.
Директорът на ОПУ - Враца инж. Стефан Илиев представи информация за изготвения Организационен план за работа през зимния период на 2013-2014 г. от Областно пътно управление - Враца. На 22 и 23.10.2013 г. се извършиха съвместни проверки от служители на ОУПБЗН-Враца, сектор "Пътна полиция" и ОПУ - Враца за готовността на фирмите и едноличните търговци с договори за поддържане на пътищата в област Враца. Представителят на фирмата за почистване на Републиканската пътна мрежа в област Враца -"Пътстройинженеринг - Монтана" г-н Тони Петров докладва, че е създадена организация и всички участъци са осигурени с необходимата техника и инертни материали за работа в зимни условия.

Стиляна Стоянова
 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM