Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КМЕТЪТ ПРОВЕРИ ГОТОВНОСТТА
ЗА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ

Кметът на Враца инж. Николай Иванов направи проверка в базата на "БКС" ЕООД за готовността им за предстоящия зимен сезон. На комуналното дружество се разчита да извършва снегопочистването на улиците в града и четвъртокласната пътна мрежа в общината. Тази година през зимата ще работят 20 собствени машини на фирмата и още 20 наети. Всички те ще бъдат оборудвани с GPS-системи, с които по всяко време може да се следи движението им. За първи път техника ще бъде разположена и ще е в готовност в двата края на града.

"При прогноза за дълготрайно застудяване под 5 градуса ще започнат 24-часовите дежурства на техника и хора. Имаме готовност при 3 сантиметра снежна покривка до половин час да започнем почистването" - ангажира се Момчил Младенов, управител на "БКС" ЕООД.

В момента дружеството разполага с 45 куб. м сол, 25 куб. м пясък и 3 тона калциев двухлорид. Количествата са достатъчни за два месеца и има готовност при изчерпването им да има нова доставка. Направено е и разпределение на районите за ръчно снегопочистване, като общата площ е 66 декара.

В бюджета на община Враца за почистването на сняг до края на годината са заделени 310 000 лв. - каза кметът инж. Николай Иванов. Той обяви, че през следваща седмица ще се проведе заседание на общинския щаб по снегопочистване. Община Враца е предоставила на "БКС" ЕООД списък с необходимите инертни материали, чиято доставка ще започне до дни.
В проверката днес взе участие и зам.-кметът по устройство на територията инж. Николай Йорданов.

Даниела Хитова 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM