Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИЗВОЗИХА НАД 700 КУБИКА БУКЛУК
ОТ ОРЕХОВАТА ГОРА ВЪВ ВРАЦА

Днес приключва почистването на местността "Егледжето" във Враца. От района, познат на врачани като "Орехите", до момента са извозени 741 кубика битови отпадъци. Ореховата гора от години е превърната в нерегламентирано сметище, където се изхвърлят всякакъв вид отпадъци. Най-често в района са забелязвани роми, живеещи на близката улица "Доспат", които изсипват на мястото каруци с отпадъци. Срещу символична сума те извършват транспорни услуги на граждани, събрали отпадъци при ремонт на жилища или при почистване на мазета и тавани. За последен път теренът е чистен преди три години. Сега за почистването Община Враца е ангажирала комуналното дружество "БКС". "Теренът е частен и ние нееднократно сме изпращали писма до собствениците да го почистят. Те от своя страна искат от нас съдействие, защото сами не могат да се справят. Мястото се беше превърнало в сметище и няма как нещата да бъдат оставени така. Предстоят разговори със собствениците и с живеещите на ул. "Доспат" и ще настояваме те да се ангажират с това районът да остане чист, както е сега" - категоричен бе кметът на Враца инж. Николай Иванов.

Събирането и извозването на боклука започна на 21 октомври, като в него се включиха работници на комуналното дружество и техника - булдозер, фадрома, катерпилар и тежкотоварен автомобил. Направени са над 140 курса до депото за твърди битови отпадъци. В почистването до момента Община Враца е вложила 8 400 лв. На групата днес бе възложено да почисти още един район в съседство, намиращ се непосредствено преди боровата гора.

 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM