Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

С ЛЮБОВ И ПРИЗНАНИЕ

      
      
    

. Враца отбеляза 75 годишнината на своя театър

На 28 октомври, понеделник, Драматично-куклен театър - Враца чества 75-годишния си юбилей. Големият салон на театъра се изпълни с почитатели на театралното изкуство, гости от Македония, Сърбия, Словения, Русия, от театрите в страната. В тържеството взеха участие заместник-министърът на културата Васил Василев и кмета на Община Враца инж. Николай Иванов.
На сцената застанаха артистите, които през годините създаваха и увеличаваха славата на един от най-старите културни институти на града - Врачанския театър. Показани бяха сцени от знакови представления, които публиката посрещаше с възторг и аплодисменти.

Директорът на театъра Анастас Попдимитров проследи пътя от създаването до днешния тържествен ден, изказа благодарност на хилядите артисти, режисьори, художници, театрални работници, които със своя талант и всеотдайност изграждаха през годините неоспоримия авторитет на културния институт. А през Врачанския театър е преминал "цветът" на театрална България, тук са работили едни от най-големите артисти и режисьори. Попдимитров благодари на държавните институции, на община Враца, на спомоществователите, спомогнали за запазването и развитието на театъра, и най-вече - на отзивчивата, разбираща, на "великата врачанска публика", най-важния съучастник в изграждането на големия театрален дом.
Врачанските театрали получиха приветствени адреси от Министъра на културата, от Община Враца, от областния управител, от Народния театър "Иван Вазов", от Театъра на армията, театрите в страната, от врачанските културни институти, от обществени и неправителствени организации.
На финала на сцената застанаха всички артисти, режисьори, театрални и административни работници, които участниците в тържеството дълго аплодираха. 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM