Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЪТВАНЕ ДО ПОЛША

И през тази учебна година СОУ "Васил Кънчов" продължава традицията за работа по европейски проекти. Настоящият проект "Сподели, за да знаеш, знай, за да споделиш" има за цел формирането на толерантност у подрастващите. Той стартира през миналата година. В периода от 7 до 11 октомври бе реализирана поредната партньорска визита. Група от трима учители и две ученички посети полския град Домброва Гурнича във воеводство Долна Силезия. За посещението екипът бе свършил доста предварителна работа. Подготвени бяха презентация за етносите в България и страница за вестник на тема "Дискриминацията", който бе издаден от домакините. В българската страница имаше материали за светите братя Кирил и Методий, за 70-годишния юбилей от спасяването на българските евреи. Учениците бяха подготвили и свои есета на английски език, интервюта и други материали.
Домакините бяха подготвили и много културни мероприятия. Посетен бе Краков, градът на полските крале, който очарова с красивата архитектура, с лебедите по река Висла и с аристократичната си атмосфера. Вълнуващо бе посещението на солната мина "Величка", експлоатирана в продължение на 900 години, през 1996г. закрита и превърната в музей на солта. На дълбочина около 300 м са разположени многобройни експозиционни зали и около 40 параклиса с великолепна украса. Всичко в този подземен град - от пода до полилеите, е изработено от кристална сол.
За децата бяха интересни и разходките край езерото Погория и сред стените на средновековния замък Бенджин.
Работа, разходки, забавления… Прощалното парти в столовата на Гимназия №10 беше трогателно - с вкусни лакомства, с много танци и забавления, но и със сълзи на раздяла и с обещания за нови срещи. Всички очакват с нетърпение новата партньорска среща, която ще бъде във Враца през ноември.


 

  


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM