Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧЕНИЦИ ПОКАЗАХА ЗНАНИЯ
ЗА ИСТОРИЧЕСКИТЕ МЕСТА ВЪВ ВРАЦА

Двете средновековни кули - на Куртпашови и на Мешчиите, къщата на Андрей Николов, залата с Рогозенското съкровище, паркът "Могиланска могила" бяха сред десетте емблематични за града места, които бяха включени в играта "Експедиция Враца", организирана по общинската програма за патриотично възпитание. В интерактивното състезание се включиха отбори от врачанските училища "Христо Ботев", "Никола Войводов", "Козма Тричков", Езикова гимназия "Йоан Екзарх", Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", Спортно училище "Св. Климент Охридски", а също деца от училището в с. Баница и от Ресурсния център.

Историческите и културни обекти бяха "скрити" в загадки на гърба на специална карта. След разгадаването, всеки отбор трябваше на място да посети забележителностите, за да получи стикер за всяко от местата. Финалът бе в Регионалния исторически музей.

Най-бързи бяха учениците от Спортното училище, които обиколиха 10-те обекта за 22 минути. Отборът им получи книга за съкровището от Могиланската могила. Втори се класираха отборите на Езиковата гимназия и СОУ "Козма Тричков", а трети бяха възпитаниците на Природо-математическата гимназия. Раздадени бяха също грамоти и рекламни материали на музея. Специалната награда за участниците бе възможността да се докоснат до сребърния наколенник с позлата от съкровището от Могиланската могила.

Зам.-кметът Красимир Богданов пожела на участниците да обичат Враца и да печелят нови приятели на нашия красив и богат с история град. Организатори на състезанието бяха Община Враца и Регионалният исторически музей.

Даниела Хитова
 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM